Welkom op de website van de Vereniging Gepensioneerden Vredestein

Opgericht 30 september 1964


Verslag van onze herfstbijeenkomst met diner bij Hotel van der Valk in Enschede op 14 september 2023

  De formule van deze dag is wel bekend bij de gepensioneerde medewerkers van Vredestein en Apollo. Deze middag was weer bestemd voor alle gepensioneerden. Aan de hartelijkheid, de vriendelijke begroetingen, zie je dat deze bijeenkomst zeer gewaardeerd wordt. Om half 3 gingen de deuren van de zaal open. Vele gasten wachten dan al in de hal. De tafels waren feestelijk gedekt met bloemen, flessen water, en de koffiekopjes staan klaar. Om kwart over drie neemt Auke Hoekstra het woord. Hij opent deze bijeenkomst, introduceert de gasten die zijn uitgenodigd, en wenst iedereen een aangename middag.

Gasten zijn vandaag Martijn ter Haar (bedrijfsleiding), Arjan Molendijk (personeelszaken) en Ivanka Munsterhuis (redactie

  De Band).  Na Auke neemt Martijn het woord en vertelt over de situatie
 bij  Apollo. Bij verkoop van personenwagenbanden is het altijd lastig om
 precies de vraag van de markt te volgen. Sommige maten verkopen goed, maar juist daarvan is de voorraad laag.
 De verkopen van de Spacemasters lopen goed door, een kleine maar
 stabiele markt. Landbouw doet het goed, vooral de hele grote maten. Verkoopaantallen zijn gevoelige informatie, en Martijn geeft die dus niet.

 Het “Magazijn VDC” is verouderd, en moet nodig vervangen worden door nieuwbouw. Dat proces begint eind van dit jaar. Het nieuwe magazijn wordt meteen aan Magazijn 2 gekoppeld, zodat er één groot magazijn ontstaat. Het Museum is tot nu toe gevestigd in het VDC. Het gaat verhuizen naar het gebouw waar vroeger de Medische Dienst zat.

 

De Spacemastermontage is verplaatst naar de hal waar vroeger de APBM’s stonden. Opslag van velgen en gemonteerde wielsets gebeurt nu in wat vroeger de Krupphal heette. In Györ in Hongarije, is een groot magazijn in gebruik genomen, waar Vredesteinbanden opgeslagen worden. In deze omgeving staan enkele autofabrieken, waaronder een Audifabriek. De ontwikkeling van nieuwe banden gaat altijd door, en zo staat nu de introductie van de nieuwe Ultrac Pro als opvolger van de zomerband, belangrijke productlijn. De performance van de nieuwe Ultrac Pro schijnt heel erg goed te zijn. Binnenkort komt er een reclamecampagne om deze nieuwe band onder de aandacht van het bandenkopende publiek te brengen.

Deze grote investering betreft een nieuwe landbouw bandenbouwmachine. In de fabriek lopen meerdere automatiseringsprojecten. Het gaat daarbij om de logistieke stromen van compound van mengerij naar machines met behulp van AVG’s. Ook het transport van hielen en greentires wordt met AVG’s verder geautomatiseerd.

Een andere uitdaging in de fabriek is het aantal medewerkers dat binnen enkele jaren met pensioen gaat. Binnen enkele jaren verlaten hierdoor meer dan 100 ervaren medewerkers het bedrijf. Een groot probleem is dat nieuwe medewerkers op de arbeidsmarkt bijna niet te vinden zijn. De oplossing zoekt het bedrijf in het verder automatiseren van het proces.

Het laatste punt dat Martijn graag benoemt is het ziekteverzuim. Enkele jaren is dat hoog geweest, maar nu ligt dat in de fabriek weer onder het landelijk gemiddelde van 6%. Er was nog een vraag over de volgende Open Dag bij Apollo. Dat wist Martijn niet, maar in de zaal werd gesuggereerd dat dat 2024 zou zijn.  

I

In de loop van de middag is door het personeel van Van der Valk een warm en koud buffet klaargezet.

Dat zag er weer fantastisch uit. Koud en warm, vis en vlees, en alles even lekker.

Rond half zeven sluit Auke de middag af.    

Verslag Jan Groensmit

Klik op de link voor de fotopresentatie  Fotoserie 20230914  
Foto's Gerta Warner. De foto's kunnen worden gedownload, zodat je ze kunt laten afdrukken.


 Deze website geeft informatie over de Vereniging Gepensioneerden Vredestein (VGV) Werknemers die met Pensioen of met de TOP gaan (Tijdelijk Ouderdoms Pensioen) krijgen via Afdeling
 HR (Human Resources = personeelszaken) van Apollo Vredestein B.V. bericht dat zij lid kunnen worden van onze vereniging.
 Op deze website vindt u informatie over het bestuur en de activiteiten die worden georganiseerd voor de leden. Ook staan onze Statuten er op en is er een pagina voor mededelingen.
 Op deze startpagina staat altijd een kopie van de nieuwste berichten. Als u naar de andere pagina's wilt gaan, dan klikt u met de aanwijzer van de muis op het betreffende vakje boven.
De vereniging plaatst foto’s op haar website om haar leden te informeren en om beelden met elkaar te delen. Wel geldt heel duidelijk, dat als u hier tegen bezwaar heeft dit aan ons kunt melden.
Wij zullen dan foto’s verwijderen waarop uw beeltenis zichtbaar is.